یک پروژه مجموعه ای از فعالیت هاست که برای دستیابی بهمنظور یا هدف خاصی انجام میگیرند. پروژهها شامل فعالیت هایی هستند که باید در تاریخ های معین، با هزینههایی معین و کیفیت تعیین شدهای، اجرا شوند.در هر پروژه تلاش میشود که تولید یک محصول یا ارائهی خدمات با نتیجهای مطلوب همراه شود.لازمه موفقیت هر پروژه، دستیابی توامان به هر سه عامل زمان، هزینه و کیفیت معین است و خارجشدن هریک از سه عامل مذکور از حدود تعیینشده، میتواند به انجام پروژهای ناموفق و غیراقتصادی منجر شود.سه عنصر کارفرما، پیمانکار و مشاور، نقش اصلی را در کنترل زمان، هزینه و کیفیت دارند.
مدیریت پروژه بهکارگیری دانش، مهارتها، ابزار و تکنیکهای لازم در اداره جریان اجرای فعالیتها، بهمنظور رفع نیازها و انتظارات متولیان از اجرای پروژه است.فرآیند برنامهریزی، تعیین توالی و توازی فعالیتهای لازم برای اجرای یک پروژه، با درنظر گرفتن زمان مورد نیاز برای اجرای هر فعالیت و کیفیت تعیین شده برای آن فعالیت است.در واقع، نخستین گام در تهیه برنامه، شناخت کامل فعالیتها و درک اقتصادیترین حالت در تنظیم سه عامل زمان، هزینه و کیفیت است.
هر روزه به تعداد شرکتها و سازمانهایی که با نیروهای متخصص مسئولیت مدیریت پروژهها را به عهده میگیرند افزوده میشود. این سازمانها اغلب به صورت خصوصی و غیرانتفاعی فعالیت میکنند و میتوانند با اطلاعات تخصصی خود در مسیر تصمیمگیری کسبوکار مفید باشند.مهندسین صنایع و عمران و سایر مهندسین و کارشناسان در حوزه پیاده سازی پروژه های مختلف، می توانند با فراگیری مفاهیم بنیادین مدیریت پروژه باعث ایجاد تحول در پروژه های مختلف شوند. از این رو ضمن اتمام موفقیت آمیز پروژه ها، از هدر رفتن سرمایه های جامعه جلوگیری می گردد.
در این دوره نگاهی اجمالی و در عین حال عمیق نسبت به مدیریت و برنامه ریزی پروژه بر مبنای استاندارد PMBOK6 صورت گرفته و تدریس دوره از دو دیدگاه “گروه های فرآیندی پنج گانه” و “سطوح دانش ده گانه مدیریت پروژه” مبتنی بر استاندارد PMBOK6 می باشد.مخاطبین دوره نیز مدیران ارشد و مدیران میانی سازمانها اعم از پروژه محور، طرح محور، تولید محور، خدمات محور و یا هایبرید هستند.
مدیریت یکپارچگی پروژه
مدیریت دامنه پروژه
مدیریت زمان پروژه
مدیریت هزینه پروژه
مدیریت کیفیت پروژه
مدیریت منابع پروژه
مدیریت ارتباطات پروژه
مدیریت ریسک پروژه
مدیریت تدارکات پروژه
مدیریت ذینفعان پروژه
جمع بندی فرآیندهای 49 گانه استاندارد PMBOK6 بر اساس گروه های فرآیندی پنج گانه بشرح ذیل:
گروه فرآیندهای آغازین
گروه فرآیندها برنامه ریزی
گروه فرآیند های اجرایی
گروه فرآیند های پایش و کنترل
گروه فرآیندهای پایانی
آشنایی مدیران ارشد و مدیران میانی سازمانها اعم از پروژه محور، طرح محور، تولید محور، خدمات محور و یا هایبرید با مدیریت و برنامه ریزی پروژه بر مبنای استاندارد PMBOK6