معمولا مقالاتی که درآنها اصول نگارشی و پژوهشی رعایت نشده است بدون آنکه موضوع پژوهش مطالعه بشود کنار گذاشته می شود بنابراین جهت ارائه مقاله خوب براساس روش های صحیح نگارش مقاله باید با مراحل نوشتن آن آشنا باشید. نوشتن مقاله علمی یکی از مهمترین فعالیتها در زندگی علمی پژوهشگران است.
مزیت های شرکت در دوره مقاله نویسی:
– دانشجویان قادر به نگارش حداقل یک مقاله به صورت گام به گام با استاد خواهند بود
– اولین دوره مقاله نویسی در کشور که در ۱۰ساعت تمامی سرفصل های مقاله نویسی، اصول یافتن مجلات معتبر علمی و کنفرانس ها و روش تحقیق ارائه می شود.
– آموزش روش های استخراج مقاله از پایان نامه و پروژه های کلاسی.
– آموزش اعتبارسنجی در یافتن مجلات برای نشر
مراحل مقاله نویسی برای یک مقاله علمی دارای الگو و استانداردهای مشخصی است که با سایر نوشتههای علمی و غیر علمی متفاوت است. برای برقراری ارتباطات صحیح تسلط به استفاده از زبان انگلیسی امری ضروری است تا بتوان گزارشات تحقیقات انجام شده را بدون ابهام و به زبان ساده در اختیار دیگران قرار داد. مقالات علمی بایستی به زبان کاملاً ساده، واضح و مختصر نوشته شده باشند تا خوانندگانی با سوابق تحصیلی و مطالعاتی مشابه با نویسنده، به راحتی بتوانند کار و نحوه انجام دادن آزمایشات را درک کنند؛ ممکن است آنها بخواهند نتایج را بازسازی کنند یا تحقیقات را گسترش دهند.
البته مقالات مختلف با هر نیت و شکلی که نوشته میشوند و پلتفرم انتشارشان هر چه که باشد، دارای استخوانبندی مشابهی هستند. در دنیای نوشتن مقالههای علمی که اصول و قوانین متنوع و زیادی وجود دارد. پس اجازه بدهید در این مقاله به طور مبسوط از مقالات مختلف و ساختار و نگارش آنها برایتان بگوییم.
مقالهنویسی دارای اصولی است که نمیتوان آنها را نادیده گرفت. شرط ورود به دنیای نوشتن مقالات حرفهای چه در حوزه پژوهشهای علمی و چه در حوزههای دیگر، این است که به خوبی بتوانید ساختار مقاله را حفظ کنید و بنا به بستری که در آن مینویسید و مخاطبانی که دارید، قوانین را رعایت کنید.
اگر مقالهنویسی و نوشتن شغل حرفهایتان نباشد، احتمالا برای نگارش مقالات نیاز به کمک حرفهای هم خواهید داشت. مثلا شخصی که میخواهد با استخراج مقاله از پایان نامه خود به نمره بهتری در جلسه دفاع برسد یا رزومه خود را قوی کند و…، یا شخصی که خواهان ترجمه مقاله فارسیاش به انگلیسی برای چاپ در مجلات بینالمللی است هم نیاز به کمک حرفهای در این زمینه دارد تا بهتر بتواند اثری ارزشمند و دقیق تولید کند و روی چاپ آن در ژورنالهای بینالمللی حساب کند.
سپردن کار ترجمه به مجموعههایی قابلاعتماد که تجربه و تخصص کافی در این زمینه دارند،راهگشای موفقیت کسانی خواهد بود که نیاز به ترجمه مقالهشان دارند. رایت می از سایتهای ترجمه حرفهای است که با وجود نیروهای خبره و کاربلد میتواند به افراد برای نگارش و ترجمه مقالات مختلف در زمینههای تخصصی گوناگون کمک شایانی کند. اگر نگران ترجمه یا خدمات دیگری مانند ویرایش و… هستید، بهتر است روی رایت می حساب کنید تا این نگرانیها برطرف شود.
سرفصل های کارگاه کاربردی مقاله نویسی:
مواردی که در کلاس مقاله نویسی دانشجویان آموزش می بینند به طور کلی در سه بخش ارایه می شود:
بخش اول: آشنایی با انواع پایگاه های اطلاعات علمی، مجلات و مقالات و شیوه های دسترسی و اعتبار سنجی
1. آشنایی با انواع و دسته بندی مقالات
2. آشنایی با روش های چاپ مقالات و شیوه های اعتبار سنجی آن ها
الف)چاپ مقالات در همایش و کنفرانس ها
ب) چاپ مقالات در مجلات داخلی و بین المللی
3. معرفی پایگاه های اطلاعاتی معتبر علمی معتبر برای دریافت انواع مدارک علمی از قبیل (مقاله، پایان نامه، کتاب)
4. شیوه های دریافت مدارک علمی و استراتژی های جستجو
5. روش های پیدا کردن موضوع برای مقالات و پایان نامه
بخش دوم: تدریس کاربردی نگارش ساختار اصلی مقاله در سه بخش اصلی :
1- سَر مقاله (عنوان، نویسندگان، چکیده، کلید واژه)
2- بدنه مقاله(مقدمه، چارچوب نظری یا پیشینه پژوهش، روش تحقیق،یافته ها، بحث و نتیجه گیری)
3- دُم مقاله (تقدیر و تشکر، منابع، ضمایم و پیوست ها)
بخش سوم: شناسایی مجلات برای چاپ مقالات
1-فرآیند داوری و چگونگی مکاتبات و ارسال مقاله
2- هزینه ها و مدت زمان گرفتن پذیرش
3-روش های اعتبار سنجی مجلات مورد تایید وزارت علوم و دانشگاه آزاد اسلامی
در انتها به بحث رزومه نویسی و مصاحبه دکتری پرداخته می شود و شیوه های نگارش رزومه نویسی را براساس نظر اساتید مصاحبه دکتری ارائه می شود.